Tre stærke vindere kåret i CareWare-Next

I går uddelte Aarhus Kommune og partnerkredsen bag CareWare-Next to vinderpriser og en særpris i den årlige konkurrence om udvikling af ny velfærdsteknologi. De tre vindende produkter øger brugernes selvstændighed og livskvalitet og er generelt til gavn for samfundet, vurderer dommerpanelet.

Idéprisen går til fynske CrossWalker, et træningsredskab, der understøtter og træner gangfunktionen. I modsætning til gang med rollator, bruger man med CrossWalker kroppens naturlige bevægemønster, hvor man svinger med armene og roterer i ryggen. På den måde trænes overkroppen også, og balance og koordinering styrkes. Dommerpanelet lagde især vægt på, at CrossWalker understøtter og forlænger træningsindsats hos fysioterapeut, så borgeren ved selvtræning udvikler gangfunktionen, i stedet for at afvikle den. Det er produkter som CrossWalker, der giver Danmark en førende position indenfor velfærdsteknologi, mener dommerne.

Iværksætterprisen går til firmaet OSAA med IV-GO fra København. IV-GO er et bærbart drop til erstatning for et traditionelt drop på stativ. IV-Go bæres på skrå over kroppen som en taske. IV-GO har erfaret gennem test, at patienter føler sig mindre syge med et bærbart drop. Forventningen er derfor, at patienter kommer hurtigere ud ad sengen. Dommerpanelet beskriver IV-GO som ægte frihedsteknologi, både under behandlingsforløb og under rehabilitering. Dommerne vurderer, at produktet har enormt potentiale nationalt og internationalt, både i den primære sektor (sygehuse) og den sekundære sektor (hjemmepleje).

Særprisen går til Aarhusianske Sarita Pearl, et smykke, man bærer på kroppen som en broche / et badge. Smykket har indbygget GPS og falddetektion, og ved fald tilkaldes automatisk hjælp. Smykkets overflade fungerer desuden som en stor kaldeknap, der aktiveres ved berøring og gør det muligt at kommunikere med hjælperne. Dommerpanelet lagde vægt på det forebyggende aspekt, da Sarita Pearl indsamler data og kan registrere nedsat bevægelighed over tid. Dommerne fremhævede også, at smykket designmæssigt kan tilpasses den enkeltes behov, og at pårørende og naboer kan fungere som hjælpere. Produktet er prisbilligt og inden for rækkevidde for mange privatpersoner.

Præmien til alle tre vindere:

–       En blåstempling af løsningen. Den åbner effektivt døre til blandt andet investering og samarbejder med det offentlige

–      3 måneders gratis plads i StartupLab i INCUBA Science Park i Aarhus, samt adgang til deres Mentornetværk og eventuelt samarbejdspartnere andre steder i landet

–      Et års kompetent sparring fra konkurrencens dommere på vejen til det danske og internationale marked for velfærds- og sundhedsteknologi.

 

Turbo på udvikling af velfærdsteknologi

Konkurrencen CareWare-Next blev afholdt for femte gang, formålet er at skubbe positivt til det danske vækstlag for sundheds- og velfærdsteknologi. Og det lykkes i stor udstrækning, mener Ivan Kjær Lauridsen, velfærdsteknologichef i Aarhus Kommune.

 

Dommerpanelet

  • Ivan Kjær Lauridsen, velfærdsteknologichef, Center for Frihedsteknologi, Aarhus Kommune
  • Preben Mejer, NorthCap innovationsteknologi-ikon
  • Klaus Veng, Project Manager og CEO, EMENTO A/S, patientkommunikation
  • Christian Graversen, adm. Direktør i Welfare Tech, tidligere DI med fokus på elektronik og sundhedssektor
  • Simon Skafdrup, Founding Partner og CEO i 3PART, baggrund i industrielt design, rådgiver og investor
  • Bo Sejer Frandsen, adm. Direktør it-forum, it-iværksætter, innovation og strategi
  • Otto Bjerg Hausgaard, Investment Manager i CapNova e-health og sundhedsteknologi, investor
  • Kresten Nørgaard Christensen, direktør i Develco Innovation, serieiværksætter, ejerledelse og mentoring

Læs mere: http://www.carewareweb.dk/da/Innovation/De-nominerede-2017.aspx