Fundamentet er lagt til den nationale klynge Danish Life Science Cluster

Den nationale klynge for life science og velfærdsteknologi er på vej til at blive en realitet. Uddannelses- og Forskningsministeriet har netop bevilget de 21 mio. som skal være med til at danne fundament for klyngens aktiviteter. 

Med støtte fra Uddannelses- og Forskningsministeriet er det økonomiske fundament nu på plads til den nationale klynge for life science og velfærdsteknologi, som får navnet Danish Life Science Cluster. Klyngen, som MTIC bliver fusioneret ind i, skal fungere fra 1. januar 2021, og repræsentanter fra organisationerne bag ansøgningen ser frem til de kommende måners arbejde med at etablere klyngen.

– Vi er rigtig glade for, at det er lykkes at samle alle parterne og at Uddannelses- og Forskningsministeriet nu har givet deres støtte til det nationale klyngearbejde. Den nationale klynge vil i fremtiden kunne skabe endnu bedre rammer for de virksomheder, som vi hos MTIC arbejder med. Den vil bibringe en langt større adgang til viden og forskning og et bedre og tættere samarbejde med sundhedsvæsenets aktører i hele landet.

Alle projekter og aktiviteter, som MTIC arbejder med nu, vil fortsætte efter den 1. januar i den nye nationale klynge. På den måde vil vores samarbejdspartnere ikke opleve en forskel. Vi vil fortsat være til stede lokalt og regionalt, så vi også er sikre på at kunne stikke ”hænderne i mulden” hos kommuner og hospitaler, der hvor de reelle behov afdækkes.  – Tenna Korsbek Andreasen, direktør MTIC

Hele branchen er samlet om ny klynge
I Danish Life Science Cluster er det lykkedes 26 aktører i hele landet at samle sig om én ansøgning om at danne klyngen. Danish Life Science Cluster vil have fokus på det brede offentlige private samarbejde på tværs af virksomheder, vidensinstitutioner, sundhedsvæsen og plejesektor.

Den nye nationale klyngeorganisation skal skabe erhvervsfremme, og både nye og eksisterende virksomheder skal involvere sig i aktiviteterne og vil kunne drage nytte af evidens, viden og erfaringer fra sundhedssektoren og fra forskningen.

Klyngen får hovedsæde i København og regionale kontorer i Odense, Aarhus og Aalborg.

Afventer endnu en pulje
De offentlige midler til Danmarks nye superklynger er delt i to – en portion kommer fra Uddannelses- og Forskningsministeriet, og den anden portion bevilges af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Parterne bag Danish Life Science Cluster forventer at få svar på ansøgningen om den sidste pulje midler inden for en uge.

Fakta:

Bag Danish Life Science Cluster står:

 Medtech Innovation Consortium (MTIC), Welfare Tech, Life Science Innovation (LSI), Copenhagen Healthtech Cluster (CHC), Danish Healthtech og Biopeople, Københavns Universitet, DTU, Aalborg Universitet, Aarhus Universitet, Syddansk Universitet, FORCE Technology, Bioneer, Alexandra Institute, Teknologisk Institut, DHI, Region Nordjylland, Region Midtjylland, Region Syddanmark, Region Sjælland, Region Hovedstaden, Lif, Medicoindustrien, Dansk Biotek, Danish Care, Dansk Erhverv og Dansk Industri.

For yderligere oplysninger om MTIC og Danish Life Science Cluster, kontakt:

Tenna Korsbek Andreasen tka@mtic.dk

 

Ministre glæder sig over fordeling af viden- og erhvervsklynger i hele landet