Digitalt understøttet ude- og hjemmegenoptræning

Projektets hovedfokus er at behovsafklare, udvikle og teste velfærdsteknologiske og digitale mock-ups til ude- og hjemmegenoptræning. I dette projekt definerer vi velfærdsteknologiske og digitale løsninger, som løsninger, der giver mulighed for automatisk dataopsamling med eller uden bearbejdning af data.

Projektet sker bl.a. i samarbejde med MarselisborgCentret, hvor man lige nu i gang med at se på, hvordan man i den planlagte SPARK park kan anvende velfærdsteknologi til at understøtte uderehabiliteringen for borgerne. Både når de kommer i centret i forbindelse med aftalt træning sammen med personalet eller hvis borgeren ønsker yderligere træning mellem aftalerne.

Det erhvervsmæssige mål med projektet er, at identificere områder, der kan lede til udvikling af bæredygtige, kommercielle løsninger.

En park der forener

SPARK parken ved MarselisborgCentret bliver verdens første park, der forener sundhed, park, aktiviteter, rehabilitering og klimatilpasning, deraf navnet SPARK. Sammen har MarselisborgCentret, Aarhus Kommune, Region Midtjylland, Aarhus Vand, Realdania og A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formål afsat 45 mio. kr. til SPARK projektet.

Projektpartnere der p.t. deltager i “Digitalt understøttet ude og hjemmegenoptræning”

Virksomheder: Cosesy, Innovaid og DigiRehab

Hospitaler: MarselisborgCentret

Vidensinsitutioner: Aarhus Universitet (inst. For ingeniørvidenskab) og Aarhus Universitetshospital

Er du interesseret i at høre mere om projektet, så kontakt Dagmar Beck db@mtic.dk eller Susanne Svendsen ss@mtic.dk

(Billede venligst udlånt af Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue).

Læs mere om vores andre samarbejdsprojekter