Workshop – digital opsamling af telemedicinske data fra mobile enheder

Onsdag d. 21. Februar - MTIC, Tueager 1, 8200 Aarhus N

Kender du nok til udfordringerne…?

MTIC og Fælles Servicecenter for Telesundhed inviterer til workshop med Torben Rune fra Netplan A/S.

Det er en workshop for dig, som arbejder med it-sikkerhed, it-arkitektur, it-netværk, medicoteknik eller blot telemedicinske løsninger. Til dig der gerne vil være klædt på til at træffe de rette valg – både i forhold til at kravspecificere ved indkøb af løsninger og til selve driften af telemedicinske løsninger.

Torben vil gå i dybden med de tekniske elementer i at indsamle telemedicinske data fra mobile enheder. Det har stor relevans i disse tider, hvor nationale telemedicinske tiltag sætter retningen for fremtidens behandling af borgere.

Om bluetooth-standarden og standarder generelt: Baggrunden for de problemer der typisk opleves i opsamling af målinger ved telemedicinsk hjemmemonitorering.

Software og principper for software-opdateringer: It-udstyrets, applikationens og måleudstyrets software styres efter forskellige opdateringsprincipper, så det er svært at have kontrol med løsningen.

Hardware: To tilsyneladende ens bærbare enheder kan have forskelligt hardware, både når de kommer direkte fra fabrikken og når enhederne har været i stykker og er blevet repareret.

Ladeproblemer og batterier: Opladning og batterier udgør et særligt problem, som kan påvirke kapaciteten og opdateringer og gøre udstyr ustabile og unøjagtige – og i værste fald upålidelige.

Kalibreringsprincipper for instrumenter: Forskellige principper for kalibrering gennemgås.

Torben vil også se på, hvordan man rent praktisk skaber et pålideligt driftssetup for telemedicinske løsninger, med fokus på de forskellige arkitekturer for hjemmemonitorering (indsamling og udlæsning af målinger til brug for både borger og sundhedsvæsen) hvilke styringsværktøjer en organisation kan tage i anvendelse og hvad man kan med BYOD-løsninger.

Gennemgangen vil blive krydret med praktiske (og erfarede) eksempler, som illustrerer problemstillingerne.

Praktisk: 

Dato: Onsdag den 21. februar kl. 13.00 – 15.30

Sted: MTIC, Tueager 1, 8200  Aarhus N

Tilmelding og spørgsmål til dagen: Frederik Mølgaard Thayssen på fmt@mtic.dk eller 2055 3278. Seneste frist for tilmelding til dagen er d. 10. februar 2018.

Download  invitationen her: