Temamøde om etik og brugen af GPS til borgere med en demenssygdom

Tirsdag d. 9. Oktober kl. 11:00 til kl. 15:00 - Alrummet, Marienlund, Sanatorievej 40, 8600 Silkeborg

Som en del af MTIC’s Circular Co-Creation projekt  “2. generationsudvikling af velfærdsteknologi” har fokus været, hvordan kommuner arbejder med og anvender GPS til borgere med en demenssygdom. Hvad fremmer god brug af GPS ? Hvad hindrer god brug af GPS ? Hvilke etiske dilemmaer er der forbundet med demens og brugen af teknologi?

Den viden og de resultater vil vi rigtig gerne dele og diskutere med demenskonsulenter og andre der arbejder med borgere med en demenssygdom, hvor brugen af GPS kunne komme på tale.

Til at tage dialogen om de etiske dilemmaer og gode veje til at håndtere dem, har vi inviteret Jacob Brinkler. Jacob er tidligere formand for Det Etiske Råd (2010-2016), har arbejdet med etik og anvendt filosofi i sundhedsfaglig praksis i mange år.

Program
11.00     Velkomst
11.10     Præsentation af resultater fra projektet
11.30     En kommunes tilgang til introduktion af GPS
11:50     Etiske dilemmaer v. Jacob Birkler
12.50     Kort pause incl. sandwich
13.10     Gode veje man kan gå – med løbende dialog v/Jacob Birkler
14.10     Den teknologiske udvikling – Muligheder for overvågning nu og i fremtiden v/Tom Christian Thomsen, konsulent
14.30     Teknologien og den daglige drift i en kommune
14.50     Tak for i dag

Tilmeld arrangement

  • * De markerede felter er påkrævet
    Jeg bekræfter og accepterer med min tilmelding, at MTIC må opbevare oplysninger om mig i deres netværksregister. Oplysningerne må bruges i forbindelse med tilmeldte arrangement. Jeg kan til enhver tid ønske, at mine oplysninger slettes igen. Jeg accepterer desuden, at der ved MTIC's arrangementer kan blive taget billeder til brug for markedsføring.
    Ved tilmelding til MTIC's nyhedsbrev, accepterer jeg samtidigt at MTIC må opbevare mine oplysninger om mig i deres netværksregister. Oplysningerne må bruges i forbindelse med udsendelse af nyhedsbreve og invitationer til MTIC's arrangementer. Jeg kan til enhver tid ønske, at mine oplysninger slettes igen.